Posted on

Review Teknik SEO Algo Fixed (TeknikSEO.my) – Panduan SEO Bahasa Malaysia

Anda sedang mencari review Teknik SEO Algo Fixed dan mahu beli panduan ini tetapi masih ragu-ragu?

Sebab ada beberapa persoalan di bermain di minda?

“Perlu ke saya beli panduan ini?”

“Apa yang menarik dalam Teknik SEO Algo Fixed”

“Betul ke Teknik SEO Algo Fixed ni berkesan untuk ?”

“Berapa cepat boleh dapat result?

Maka saya akan jawab segala persoalan yang bermain di fikiran anda sebab saya sendiri sudah memiliki Panduan Teknik SEO Algo Fixed ini.

Jom kita mulakan.

Apa Itu Teknik SEO Algo Fixed

Review Teknik SEO Algo Fixed - Panduan SEO Malaysia

Teknik SEO Algo Fixed adalah panduan SEO bahasa Malaysia dalam bentuk video yang di mana dalam video tersebut kita akan belajar teknik SEO terbaru yang disukai Google sendiri.

Panduan ini tercipta oleh kerana Tuan Azham Zanal pengasas TeknikSEO.my mengalami beberapa masalah sebelum ini, iaitu:

  • Banyak website beliau dapat trafik daripada Google tetapi tiba-tiba hilang dari carian.
  • Guna teknik lama tetapi tak berjaya untuk ranking semula.
  • Trafik yang tak konsisten. Kejap ok, kejap tak ok.

Maka beliau cari jalan penyelesaian terbaru pada hujung tahun 2018, dan akhirnya beliau berjaya jumpa teknik baru yang proven dan cepat untuk ranking di Google.

Dan terbitlah Panduan Teknik SEO Algo Fixed untuk membantu usahawan ranking website dengan mudah.

Senarai Modul Teknik SEO Algo Fixed – Panduan SEO Malaysia

Ini apa anda akan belajar dalam Teknik SEO Algo Fixed. Terdapat 11 modul dan 5 bonus modul tambahan.

Modul-1: Pengenalan Keyword & Niche

Dalam modul-1 kita akan belajar 4 jenis keyword dan keyword jenis yang mana satu patut kita fokus

Tambahan lagi kita akan belajar apa itu niche dan kenapa niche sangat penting dalam SEO.

Modul-2: Keyword Tools & Keyword Research

Dalam modul-2 kita akan belajar cara untuk buat keyword research menggunakan tools tertentu.

Kita akan tahu keyword jenis macam mana yang senang untuk rank dan apakah keyword yang ramai orang cari.

Modul-3: Cara Buat Website WordPress & Setting Mesra SEO

Dalam modul-3 pula, jika anda tiada website atau blog sendiri akan diajar cara untuk beli domain dan hosting.

Setelah itu, Tuan Azham Zanal tunjukkan cara yang lengkap untuk setting WordPress yang betul dan page apa yang perlu dibuat.

Modul-4: Google Analytics & Search Console

Di sini kita akan belajar cara untuk pasang tracking Google Analytics untuk tahu berapakah jumlah pelawat yang masuk ke website/blog kita.

Seterusnya kita akan belajar cara untuk submit website ke Google dan setting search console & sitemap yang betul.

Modul-5: Google Learning Machine & Format Artikel LSI

Bahagian ini sangat penting kerana kita akan belajar perbezaan SEO masa dulu dan sekarang.

Dan kenapa kita kena fokus untuk hasilkan artikel yang LSI dan bagaimana untuk menulis artikel LSI yakni artikel yang mendapat kedudukan tinggi di carian.

Modul-6: Google Sandbox & Faktor Ranking

Apa itu Google Sandbox? Kenapa ada sesetengah website cepat ranking dan kenapa ada sesetengah lagi walaupun SEO-nya dah lengkap tetapi masih berada di page ke-2?

Apakah faktor ranking untuk tahun terbaru? Di sini kita akan belajar semuanya.

Modul-7: One-Way Link

Bagi saya ini perkara baru yang saya belajar, sebelum ini tiada orang yang pernah kongsikan tentang perkara One-Way Link.

Di sini kita akan belajar apa itu One-Way Link dan bagaimana ia sangat membantu dalam ranking SEO.

Modul-8: LSI Keyword & Contoh Artikel Mesra SEO

Modul ke 8 ini lebih kepada sambung daripada modul 5 hingga 7. Serta contoh artikel yang mesra SEO.

Dalam modul ini juga Tuan Azham Zanal ada tunjuk contoh website klien yang beliau buat yang di mana artikel tersebut berada dalam 1st page di Google.

Serta cara linking yang sebenar.

Modul-9: Backlink

Di sini kita akan belajar 2 jenis backlink dan macam mana nak tingkatkah ranking dengan backlink.

Modul-10: Email Marketing

Kita akan belajar untuk buat optin box sendiri dengan menggunakan plugin email marketing yang percuma.

Cara mencari buyer persona serta bagaimana untuk susun email follow-up yang betul yakni nak hantar email follow-up apa? Di sini kita akan belajar.

Modul-11: Action Plan

Setelah habis belajar semua modul maka kita akan diberikan action plan mengikut situasi tertentu.

Jika website baru? Di mana mahu mula?

Jika website lama? Apa perlu buat?

Di sini kita akan tahu apa nak buat.

Modul Bonus

Google My Business (GMB) – Google My Business ini apa? Macam mana kita nak ranking guna Google My Business? Serta macam mana nak optimize GMB supaya mesra SEO? Dalam bahagian ini kita akan belajar.

Google Adsense – Nak buat buat dengan Adsense tapi tak tahu niche/keyword apa yang berbaloi serta menguntungkan? Di sini kita akan belajar untuk cari adsense yang high paying keyword.

VPS – Website slow dan mahu lajukan website? Maka pindahlah ke VPS. Di sini Tuan Azham Zanal tunjukkan tutorial untuk pasang VPS dan pindah ke VPS.

Shopee – Percaya atau tidak kita sebenarnya boleh ranking menggunakan Shopee. Tetapi bagaimana? Di sini kita akan belajar cara untung ranking menggunakan Shopee.

Dapatkan Panduan SEO Algo Fixed di sini.

Kelebihan Teknik SEO Algo Fixed

Untuk kita berjaya dalam apa sekali pun kita perlukan ilmu, guru dan support.

Kebanyakkan orang jual panduan, ebook atau produk digital tidak ramai sediakan support yang aktif. Dan kebanyakkan yang membeli panduan akan rasa terbiar selepas memilikinya.

Tetapi tidak untuk pembeli panduan Teknik SEO Algo Fixed, kelebihan terbesar yang saya perhatikan ialah group support Facebook & Telegram yang disediakan, banyak membantu user berjaya dalam SEO.

Kekurangan Teknik SEO Algo Fixed

Tidak dinafikan panduan Teknik SEO Algo Fixed sangat berbaloi untuk dimiliki, cuma kekurangannya ialah jika anda totally zero dalam SEO, maka saya tak berapa sarankan panduan ini.

Oleh kerana teknik yang diajar di dalamnnya lebih kepada orang yang dah ada website atau blog sendiri. Walaupun anda masih tiada website sendiri, jangan risau di dalam panduan ini akan tunjuk untuk setup website yang mesra SEO buat kali pertama.

Sekurang-kurangnya anda tahu website & blog itu apa maka anda boleh dapatkan panduan ini.

Teknik SEO Algo Fixed Sesuai untuk Siapa?

Untuk orang yang ada website atau blog sendiri, terutama pengguna WordPress. Blogspot juga boleh guna.

Untuk orang yang mahu belajar Teknik SEO yang baru.

Untuk orang yang mahu dapatkan trafik, lead dan sales organik dari Google.

Untuk orang yang sedang mencari alternatif selain Facebook Ads, Google Ads.

Dan bagi saya, jika anda peminat tegar SEO seperti saya maka anda patut dapatkan panduan ini sebab anda akan belajar perkara baru.

Adakah Teknik SEO Algo Fixed Berkesan?

Dalam satu video Panduan SEO Malaysia ini ada tunjuk contoh salah satu website klien yang Tuan Azham Zanal buat, niche ubat kuat. Saya Google keyword tersebut dan jumpa website klien beliau dalam first page.

Dan berada ranking 3 top!

Untuk keyword carian bulanan 2,900 dan CPC ada value sangat hebat bagi saya.

Sebab website yang ranking top 2 merupakan authority site yakni website yang ada brand(proper), jadi agar sukar untuk lawan.

Jadi untuk menjawab persoalan anda, ya Teknik SEO Algo Fixed ini berkesan.

Berapa Cepat Kita Boleh Dapat Hasil?

Jawapan popular. Ia bergantung.

Jawapan yang selalunya pakar SEO kata dalam 3-6 bulan.

Tetapi lihat juga sama ada website kita baru atau lama, jika website baru memang akan ambil masa untuk ranking, tiada jalan mudah sebab Google akan sandbox (quarantine) website kita dalam 3-6 bulan untuk menentukan sama ada website kita spam atau tidak.

Jadi jika website usianya lebih 6 bulan tidak mustahil untuk ranking dengan cepat & pantas yakni dalam sehari melainkan kita tak buat dengan betul.

Kesimpulannya: Perlukah Saya Dapatkan Panduan Teknik SEO Algo Fixed Ini?

Saya sebenarnnya dah biasa dalam dunia SEO. Bukan pakar tetapi banyak uruskan website sendiri dan klien sejak tahun 2013 lagi. Jadi sedikit sebanyak saya tahu tentang SEO.

Sebelum ini jika ada orang tanya kat mana nak belajar SEO bahasa Malaysia? Saya akan syorkan Kitab Teknik SEO Merah Jambu yang banyak bantu bisnes mak dan abang saya hasilkan RM 4-5 angka setahun dengan blog yang dibina.

Tetapi sayangkan kitab SEO tersebut dah tak jual, jadi saya cuba cari alternatif baru dan saya boleh katakan Teknik SEO Algo Fixed alternatif terbaik setakat ini.

Jika anda mahu belajar SEO dalam bahasa Melayu, maka saya sarangkan anda dapatkan Panduan SEO Algo Fixed ini.

Dapatkan Panduan SEO Algo Fixed di sini.

Review Teknik SEO Algo Fixed (TeknikSEO.my) - Panduan SEO Bahasa Malaysia

Review lengkap Teknik SEO Algo Fixed, merupakan Panduan SEO Bahasa Malaysia terbaharu hasil buah tangan Tuan Arham Zanal di dalamnya ada 11 modul utama serta modul bonus untuk ranking di carian Google dengan cepat dan mudah

Editor's Rating:
5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *